Sekizinci Sınıf T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Test Soruları

1-I.Dünya savaşı nedenlerinden sayılan sanayi inkılabı ilk kez hangi ülkede ortaya çıkmıştır?
A)Almanya                B)Fransa                C)İngiltere                D)İtalya

2-Yunanlıların İzmir’i işgal etmeleri aşağıdaki olayların hangisinde kararlaştırılmıştır?
A)Mondros ateşkes antlaşmasında            B)I.Dünya savaşında
C)Paris Barış Konferansı’nda                   D)Amasya Genelgesi  

3-aşağıdakilerden hangisi milli varlığa düşman cemiyetlerin amaçlarından biri değildir?
A)Ayrı devlet kurmak                B)Padişah ve halifeye bağlılık göstermek
C)Amerikan mandasını istemek   D)İngiliz mandası istemek

4-M. Kemal’in İstanbul’dan ayrılarak Anadolu’ya geçmek istemesinin temel amacı nedir?
A)Müdafaa-i hukuk cemiyetini birleştirmek     C)Kurtuluş savaşını başlatmak

B)Askeri birliklerin dağılmasını sağlamak     D)Kuvayi milliyeyi oluşturmak

5-Amacı ve toplanış şekli bakımından bölgesel ancak aldığı kararlar bakımından milli özellik taşıyan kongre aşağıdakilerden hangisidir?
A)Sivas kongresi     B)Havza kongresi    C)Amasya genelgesi   D)Erzurum  kongresi

6-Kurtuluş savaşının amacı gerekçesi ve yöntemi nerede belirlenmiştir?
A)Erzurum kongresinde B)Amasya genelgesinde C)Sivas kongresinde D)Amasya görüşmesi

7-Türk medeni kanunu hangi devletin kanunu örnek alınarak hazırlanmıştır?
A)İsviçre          B)İsveç               C)Almanya            D)Fransa    

8- Türk Tarihi  ve  Türk Dil  kurumlarının kurulması hangi Atatürk ilkesinin zorunlu bir sonucu dur?
A)Laiklik     B)Halkçılık       C) Milliyetçilik            D)İnkılapçılık

9-Mondros Ateşkes A    nlaşmasından sonra    işgal edilen ilk Türk toprağı hangisidir?
A)Adana                      B) Musul             C)Gaziantep                   D)İstanbul

10-Ermeni sorununu sona erdiren anlaşma hangisidir?
A)Mudanya           B)Gümrü                  C)Paris                  D)Ankara ant.    


CEVAP ANAHTARI

1)C    2)C   3)B    4)C    5)D    6)B   7)A     8)C 9B   10)B

Yorum ekle

Site içeriklerine yapacağınız yorumlarda galiz ifadelere yer vermeyiniz. Yayın kurallarımıza aykırı ifadeler bulunmayan olumlu ve olumsuz tarzdaki tüm eleştirel yorumlarınız en kısa sürede yayınlanacaktır.


Güvenlik kodu
Yenile

Akademik Pencere

Özel Hocadan Evde Birebir Özel Ders

Doğal Susam Ezmesi

Şekersiz Doğal Karadut Şurubu

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net